Brynildsens Fabrikker A/S

Brynildsens Fabrikker A/S, før 1920 H. P. Brynildsens Mineralvandfabrik, ble startet av Hans Petter Brynildsen (1853-1933) i 1895 som en ren mineralvannfabrikk. Fra 1980 er produksjonen alene drops- og sukkervarer, som ble satt på produksjonsprogrammet alt i 1925.

Bedriften har ca. 200 ansatte. Familien har fortsatt aksjemajoriteten, og bedriften ledes nå av 4. generasjon. En betydelig del av produksjonen eksporteres til andre nordiske land. B. samarbeider med den kjente finske fabrikk i samme bransje, Karl Fazer A/B, som også er aksjonær. Opprinnelig holdt fabrikken til på Molvigkaia.

Brynildsen Mineralvann på Molvigkaia

I leide lokaler på Molvigkaia, der flere hermetikkbedrifter hadde holdt hus på slutten av 1800-tallet - fikk Hans Petter Brynildsel leid sine første lokaler til mineralvannfabrikken Brynild. Lokalene skal ha vært så trange at alle flasker måtte bæres ut av lokalene om morgenen og lagres ute og så bæres inn igjen om kvelden for å gi plass til å arbeide i produksjonslokalene.

Tross stadige ombygninger og tilbygg ble lokalene her for små, og i 1962 ble hele produksjonen flyttet til nybygg ved Mosseveien på Seiersborg. Lokalene på Molvigkaia er i dag forretningsgårder.